De geheimen van een goed verhaal

Laat je inspireren en schrijf je in voor deze unieke online live experience
Leuk voor jezelf of om cadeau te geven. Je kunt een experience ook samen met je vrienden, je team of je collega’s beleven

Door: Edwin Schoon - 45 minuten - Online Live Zoom

Edwin Schoon

Auteur, documentairemaker en schrijfcoach Edwin Schoon. Als schrijver van internationale bestseller Basta (autobiografie Marco van Basten), en De Macht van de Bal over de dans tussen voetbal & politiek in Afrika (Winnaar Nico Scheepmaker Beker – 2010), en als researcher voor Nieuwsuur en Andere Tijden Sport, heeft Schoon veel ervaring met het transformeren van uiteenlopende informatie en een bak aan ruw materiaal naar een pakkend document met een meeslepend narratief en een sterke spanningsboog.
Maro-vB-Sportboek-kopie
IMG_3775
Maro-vB-Sportboek-kopie
IMG_3775
previous arrow
next arrow

Beschrijving van de experience

Altijd al willen schrijven? Een kort verhaal, een artikel voor de krant, een gedicht, nieuwsbrief of ambities voor een roman of dat ene populair wetenschappelijke boek? Beginnen gaat vaak nog wel, maar dan… Het ontbreekt vaak aan houvast. Vuistregels, fijne oefeningen, een richting, een structuur, het vinden van tijd om te schrijven.
Herken je dit? Zin om daar een eerste (of tweede) stap in te zetten?
In deze experience neemt bestseller auteur Edwin Schoon je mee langs een paar handige instrumenten om je schrijfambitie handen en voeten te geven. Om op zoek te gaan naar een vorm en genre dat het beste bij jou past. Langs Holywood en Shakespeare. De geheimen van een goed verhaal. Zoals de tocht van de held.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden schetst hij zijn eigen zoektocht naar een werkwijze waarin kwaliteit geleverd kan worden, maar ook binnen een bepaalde tijd. Hoe de deadline je vriend kan worden. Hoe je beter kunt worden van goede kritiek. Hoe je een eeltlaagje kunt ontwikkelen, voordat je je ‘schrijfsels’ – met een gezonde wedstrijdspanning misschien – maar toch trots aan de wereld durft te tonen.
Leuk om hieraan te proeven? Doe mee aan deze schrijf-experience.
Je krijgt als je je inschrijft, twee kleine opdrachten die je vooraf kan doen. Zodat we gelijk ‘hands on’ aan de slag kunnen.
Voor deze experience zijn op dit moment geen datums voor open inschrijving bekend. Neem contact op voor beschikbaarheid.

Wat je moet weten

  • Na je boeking ontvang je een email met details over deelname aan de experience (als je niets ontvangen hebt, check je spamfolder)
  • De experience is in het Nederlands
  • De maximale groepsgrootte is 24 personen
  • Neem bij privégroepen die groter zijn hier contact op
  • Je hebt een internet verbinding nodig en de mogelijkheid om audio en video te streamen

Wat heb je nodig

  • Zoom met een (gratis) account, hier te downloaden
  • Een pen en een stuk papier
  • Een goed humeur
  • Vooraf gaand aan de experience krijg je nog wat vragen van Edwin opgestuurd

Deel deze experience:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email